Analiza lucrarii ,,Protocoalele Inteleptilor Sionului,,

In anul 1864 ,in Franta apare o prima versiune a Protocoalelor intr-o carte intitulata Dialog in Infern intre Machiavelli si Montesquieu sau Politica lui Machiavelli in secolul al XIX-lea,scrisa de un contemporan . Cartea  a fost publicata nesemnat ,dar mai apoi se va descoperi ca autorul cartii era Maurice Joly un francez despre care se spunea ca era prieten cu Victor Hugo ,amandoi fiind membrii ai Rozicrucienilor , o societate secreta ale carui principii este posibil sa-i fi influentat creatia literara. Dupa ce este descoperit ca autor al cartii Maurice Joly va primi o pedeapsa de 15 luni de inchisoare pentru impertinenta iar lucrarea scrisa de el va fi aproape uitata.

In mijlocul anilor 90 ai secolului XIX-lea cartea va fi rescrisa si-i vor fi adaugate materiale antisemite la ordinul politiei secrete tariste ruse.Ea a fost adaugata in opera scriitorului pe teme religioase Serghei Nilussi , si publicata astfel incat  aparitia ei sa coincida cu fondarea Primei Miscari Sioniste , aceasta miscare milita pentru reintoarcerea evreilor in Palestina.Protocoalele au fost incluse ca anexa la cartea lui Nilus cu titlul partial Anticristul este la indemana.

Obiectivul acestei publicari era sa reduca presiunea exercitata de opinia publica asupra tarului, portretizandu-i pe revolutionarii rusi drept pioni ai unei conspiratii internationale evreiesti indreptate impotriva Rusiei. Documentul sustinea ca un grup de evrei si francmasoni aveau sa-si uneasca fortele pentru creearea unui guvern mondialunic, folosind in acest scop metodele liberalismului si ale socialismului.

Chiar daca au aparut cu multi ani in urma Protocoalele au inca un efect paralizant asupra cititorilor ,din cauza felului profetic in care descriu metodologia prin care un grup redus de persoane poate  instaora o tiranie care sa domine intreaga lume. Mesajul exprimat in aceasta lucrare se potriveste foarte bine cu punctele de vedere elitiste ale oamenilor precum Cecil Rhodes si membrii familiei Rothschild , Rockofeller : ,, Noi suntem alesii,noi suntem singurii barbati adevarati. Din mintile noastre izvoraste adevarata putere a spiritului; inteligenta restului omenirii are un caracter instinctiv si animalic.Ei pot vedea, dar nu pot prevedea ; inventiile lor sunt ,pur si simplu,fizice.Oare de aici nu rezulta ca natura insasi ne-a predestinat sa dominam intreaga lume? ,, se afirma in Protocoale .  ,, Totusi,in exterior ,in manifestrile noastre oficiale ,vom adopta o procedura opusa celei descrise mai sus, facand intotdeauna tot ce putem pentru a aparea in ochii oamenilor drept persoane onorabile si cooperante. Afirmatiile unui om de stat nu trebuie intotdeauna sa coincida cu faptele lui.Daca vom urma aceste principii,atunci guvernele si popoarele pe care le-am pregatit astfel vor accepta chitantele semnate de noi drept numerar. Intr-o buna zi , vor sfarsi prin a ne accepta pe post de binefacatori si salvatori ai omenirii. Daca vreun stat ar indrasni sa ni se opuna ,daca vecinii sai s-ar coaliza cu el impotriva noastra ,atunci nu vom ezita sa declansam un razboi monidal pentru a ne atinge scopurile . ,,

Protocoalele continua explicand faptul ca ,,scopul instaurarii dominatiei mondiale va di atins prin exercitarea controlului asupra modului in care gandeste publicul larg,asupra a ceea ce el aude ,prin creearea de noi conflicte sau restaurarea unor vechi ordini,prin raspandirea foametei,a saraciei si a ciumei,prin seducerea tineretului si distragerea atentiei sale de la problemele reale ale vitetii,, .     ,, Utiizand toate aceste metode vom slabi toate popoarele lumii intr-un asemenea hal,incat vor fi obligati sa ne ofere dominatia lumii ,,  , proclama autorii Protocoalelor.

Punctele pertinente ale protocoalelor cuprind :

* Planul de dominatie a lumii cuprins in Protocoale  va ramane invizibil pana cand va fi dobandita o asemenea putere ,incat orice viclenie nu-l mai poate submina. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 1 )

*Pe cat se poate razboaiele nu trebuie sa se soldeze cu dobandirea de castiguri teritoriale pentru niciuna dintre parti. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 2 )

*Mintile maselor trebuie sa fie distrase catre practicare industriei si comertului. Astfel toate natiunile vor fi acaparate de setea de castig ,nemaiputand observa dusmanul lor comun. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 4 )

*Vom crea o centralizare sporita a guvernului. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 5 )

*Trebuie sa dezvoltam un Superguvern,prezentandu-l ca pe Protectorul si Binefacatorul tuturor acelora care i se supun de bunavoie. Curand vom incepe sa infiintam monopoluri uriase. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 6 )

*Intensificarea inarmarii,cresterea numerica a fortelor de politie ,astfel incat in toate statele lumii,in afara noastra vor exista doar masele proletariatului,cativa milionari devotati intereselor noastre,politia si soldatii. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 7 )

*Vom pune puterea de guvernare in mainile unor persoane ale caror trecuturi si reputatii sunt de asa natura incat intre ei si popor se deschide o prapastie,persoane care,in cazul ca nu ni s-ar supune,nerespectandu-ne instructiunile,trebuie sa infrunte acuzatii cu caracter penal. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 8 )

*Am prostit ,ametit si corupt tineretul din randurile maselor ,crescandu-l in spiritul unor principii si teorii despre care noi stim ca sunt false. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 9 )

*Vom distruge din randul maselor valoarea acordata familiei si valoarea sa din punct de vedere educativ. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 10 )

*Am inventat aceasta intreaga politica ,strecurand-o in mintile maselor pentru a obtine pe un drum ocolit ceea ce nu putem obtine pe unul direct. Pe acest principiu am organizat o masonerie secreta care nu este cunoscuta, si care are obiective pe care nici macar nu le banuiesc aceste ,,vite ” , pe care le-am atras in armata circarilor din lojele masonice pentru a arunca praf in ochii cetatenilor lor. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 11 )

*Dar care este oare, rolul jucat azi de presa? Ea serveste socpurilor egoiste,este adesea searbada ,nedreapta ,mincinoasa,si cea mai mare parte a publicului nu are nici cea mai vaga ideea  la adevaratele  scopurile pe care ea serveste.Vom inseua si inhama presa tinand-o strans in frau.Nici macar un singur anunt de la mica publicitate nu va fi cunoscut de public inainte ca noi sa stim. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 12 )

*Necesitatea castigarii bucatii zilnice de paine obliga masele sa fie tacute,servitorii nostrii umili.Pentru ca masele insele sa nu poata constientoza rolul jucat de ele in societate,le distragem si mai mult atentia cu distractii,Jocuri,midalitati de petrecere a timpului liber,pasiuni,construirea de palate ale poporului [pe atunci nu exista televiziune] . Curand vom incepe ca prin intermediul presei sa propunem organizarea unor competitii artistice si sportive de toate genurile. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 13 )

*Nu ar fi de dorit pentru noi ca in lume sa existe o alta religie in afara de a noastra. Prin urmare trebuie sa inlaturam toate celelalte forme de credinta. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 14 )

*Libertatea constiintei a fost proclamata peste tot,asa ca acum ne despart cativa ani de momentul in care acea religie zisa crestinism,va fi complet infranta, cat priveste alte religii ne va fi si mai usor sa le infrangem. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 17 )

*Cand in sfarsit vom fi reusit sa intram in regatul nostru cu ajutorul loviturilor de statpregatite pentru a izbucni peste tot in lume in aceeasi zi si aceeasi ora , atunci vom avea grija sa nu mai existe comploturi impotriva noastra.In acest scop ai vom macelari fara mila pe cei ce vor lua arma in mana pentru a se opune venirii noastre. Intemeierea unei organizatii a carei structuri ar semana cat de cat cu o societate secreta va fi pedepsita cu moartea . (cititi mai multe informatii in  Protocolul 15 )

*In cadrul programului nostru ,o treime din totalul maselor va tine sub observatie restul populatiei dintr-un simt al datoriei,pe baza principiului serviciului voluntar catre stat. Nu va fi o rusine sa fi spion sau informator ci dimpotriva un merit.Caci oare altfel cum vom putea sa crestem intensitatea tulburarilor. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 17 )

*Incitarea la rebeliune nu reprezinta decat latratul unui caine de casa la un elefant.Pentru distrugerea prestigiului legat de eroism vom avea grija sa trimitem in judecata delictele politice cu hotia ,crima si cu alt fel de delict abominabil si murdar.Atunci opinia publica va sfarsi prin a eticheta delictele politice cu acelasi gen de dispret ca si pe celelalte pomenite mai sus. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 19 )

*Pana cand disidentii nu vor comite vre-o crima deschisa impotriva guvernului, nu vom ridica nici macar un deget impotriva lor,multumindu-ne doar sa introducem in interiorul lor elemente care sa-i observe. (cititi mai multe informatii in  Protocolul 18 )

Protocoalele urmatoare se refera la finante. Astfel protocolul 20 cerea impozitarea generala a veniturilor populatiei,confiscare prin lege a tuturor sumelor  de orice fel pentru reglementarea circulatiei lor pe teritoriul statului. Acest lucru ar fi urmat de instituirea unui impozit progresiv asupra proprietatii,pentru ca apoi in sfarsit sa se instituie un impozit gradat asupra veniturilor, un impozit procentual crescand asupra capitalului,precum si impozite pe vanzari, pe primirea banilor , mosteniri , transferuri de proprietate. Era luata in discutie ,,inlocuirea bancnotelor de hartie purtatoare de dobanda,deoarece crizele economice au fost provocate de noi, nefolosind alte mijloace decat retragerea banilor din circulatie. ”

Protocoalele dezbat de asemenea ,pe larg problema imprumuturilor, despre care afirma ca  ,,atarna ca o sabie a lui Damocles peste capetele liderilor de stat; in loc sa ia banii de care au nevoie prin instituirea unor impozite temporale asupra cetatenilor lor ,acestia vin la bancherii nostrii ,cersind cu mana intinsa . ”

Oricine ar fi fost , autorul Protocoalelor intelegea bine secretele sistemului bancar. Intr-un pasaj care ar fi putut fi foarte bine intitulat  ,, Datoria natioanala a SUA” , in Protocolul 20 se spune : ,, Un imprumut reprezinta emiterea de catre guvern a unor note de schimb,continand o obligatie procentuala (dobanda) proportionala cu valoarea capitalului imprumutat” .  Autorul mai explica urmatoarele :  ,, Daca imprumutul poarta o dobanda de 5%  ( ceea ce reprezenta o valuare considerabila a dobanzii in acele timpuri mai intelepte) , atunci statul plateste intr-o perioada de douazeci de ani in zadar,sub forma de dobanda,o suma egala cu valoarea imprumutului facut ; in patruzeci de ani ,plateste o suma dubla; iar in saizeci de ani aceasta suma se tripleaza ; in tot acest rastimp datoria initiala ramane tot neplatita. ”

Autorul Protocoalelor a stabilit, de asemenea un sistem prin care era sigur ca nimeni nu avea sa isi dea seama de cele intamplate: ,,Vom concepe astfel sistemul nostru de contabilitate, incat nici un lider si nici macar cel mai neinsemnat functionar public  nu va fi in stare sa deturneze chiar si cea mai mica suma de bani de la destinatia sa initiala fara a fi descoperit sau s-o directioneze spre alta utilizare… ”

Protocoalele demonstreaza deasemenea ,faptul ca au o legatura cu Misterele Antice, referindu-se la niste arbori genealogici cum ar fi  ,, samanta lui David”  , la   ,, mistere secrete”   si chiar la  ,, sarpele simbolic” , un insemn emblematic al celor mai vechi culte .

In 1905  Serghei Nilus , in urma unor studii si cercetari amanuntite, folosind un limbaj asemanator cu cel al evanghelistilor TV de astazi, el scria ca spera ,, sa-i puna in garda pe cei care au inca urechi de auzit si ochi de vazut ” si-i prevenea   ,,pe cititori cu privire la faptul ca in lume se vor precipita evenimente cu o viteza foarte mare: certuri ,razboaie,zvonuri,foamete,epidemii,cutremure [ toate acestea pana mai ieri pareau imposibile , astazi sunt un fapt implinit ] . Certuri si schisme seculare trebuie uitate datorita necesitatii iminente de a ne pregati impotriva venirii pe Pamant a Antichristului [ Noua Ordine Mondiala ]. ”

––––––––––––––––––––

Pentru mai multe informatii despre tot continutul Protocoaleor, puteti consulta arhiva .

––––––––––––––––––––

V-a urma o postare pe baza acestor Protocoale, care va dovedi ca Noua Ordine Mondiala deja a inceput sa se instituie ,exemplele fiind vizibile pentru oricine are ochii deschisi !2 comentarii


Comments RSS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s